Bloody Mariko ブラッディー・マリ

ブラッディー・マリは、ダシの旨味に加えて、ピリッとした柚子とわさびの辛さがアクセントになっています。

This Japanese-style Bloody Mariko, is loaded with umami thanks to the addition of dashi, and it's accented by tart yuzu and spicy wasabi.

完成イメージ

事前に準備する「ミキサー」の材料(カクテル4杯分) Ingredients for mixer (makes enough for 4 cocktails):

トマトジュース・・・400ml
400 milliliters tomato juice
出汁・・・210ml
210 milliliters dashi
醤油・・・20ml
20 milliliters soy sauce
柚子の搾り汁・・・15ml
15 milliliters yuzu juice

1杯分の材料 Ingredients for 1 cocktail:

ミキサー・・・160ml
160 milliliters mixer
白鶴 純米大吟醸・・・80ml
80 milliliters Junmai Dai Ginjo
おろし生わさび・・・小さじ1/4
1/4 teaspoon fresh wasabi
ふき(茎)・・・1本
1 stick fuki

作り方 Directions

  1. ミキサーの作り方:トマトジュース、出汁、醤油、柚子の搾り汁を混ぜる。

    To make the mixer, combine the tomato juice, dashi, soy sauce and yuzu juice and stir to combine.

  2. 事前に準備したミキサーと白鶴 純米大吟醸をハイボールグラスに注ぎ、混ぜ合わせる。次に、グラスに氷を入れて、わさびを付け合わせ、ふき(茎)をグラスの中に立てる。

    To make the cocktail, add the mixer and Junmai Dai Ginjo to a highball glass and stir to combine.

  3. ふき(茎)で、お好みの量のわさびを混ぜる。

    Fill the glass with ice and then garnish with freshly grated wasabi and a piece of fuki to stir it in.

Other

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