Morocco Tea モロッコ・ティー

きれいなグリーンのハーブカクテルは、生姜の体を温める効果とレモンとミントのリフレッシュ感が際立ちます。

This herbal cocktail is a stunning verdant green with the warm heat of ginger and the refreshing zing of lemon and mint.

完成イメージ

事前に準備する「ミキサー」の材料(カクテル5杯分) Ingredients for mixer (makes enough for 5 cocktails):

ミント・・・30g
30 grams fresh mint
若生姜・・・20g
20 grams young ginger
水・・・200ml
200 milliliters water

1杯分の材料 Ingredients for 1 cocktail:

ミキサー・・・40ml
40 milliliters mixer
特撰 特別純米酒 山田錦・・・100ml
100 milliliters Special Junmai Yamada Nishiki
シロップ・・・10ml
10 milliliters simple syrup
レモンの搾り汁・・・5ml
5 milliliters lemon juice
卵の白身・・・卵1個分
1 egg white

作り方 Directions

  1. ミキサーの作り方:ボウルに氷水を準備する。小鍋に沸騰したお湯を用意し、ミントを30秒ほど湯通しする。湯通ししたら、すぐに事前に準備したボウルの氷水で冷やし、ミントのグリーンを落ちつかせる。

    To make the mixer, prepare a bowl of ice water. Bring a pot of water to a boil. Add the mint and blanch for 30 seconds. Immediately transfer the blanched mint to the ice water to set the color.

  2. ミントの水気を切り、若生姜、水と一緒にブレンダーに入れ、ピュレにする。ピュレを茶濾しなどに注ぎ、濾す。

    Drain the mint and add it to a blender along with the ginger and water. Blend to puree and then strain the mixture through a fine mesh sieve.

  3. カクテルの作り方:カクテルシェイカーに、ミキサー、特撰 特別純米酒 山田錦、シロップ、レモンの搾り汁、卵の白身を入れ、細かい泡が十分に出るようにシェイクする。

    To make the cocktail, add the mixer, Special Junmai Yamada Nishiki, simple syrup, lemon juice, and egg white to a cocktail shaker. Shake until the mixture is very frothy.

  4. 次に、大き目の氷をシェイカーに入れ、カクテルが良く冷えるようにシェイクする。タンブラーにカクテルを濾して入れ泡をのせる。

    Add a few large pieces of ice to the shaker and shake vigorously until chilled. Strain the cocktail into a tumbler, adding the foam as well.

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