Houjicha ほうじ茶

特撰 特別純米酒 山田錦と香ばしいほうじ茶と、ライチとレモンのスッキリさが加わり、とても洗練された味わいの一杯です。

With toasty houjicha infused Special Junmai Yamada Nishiki, sweet lychee, and the fresh tartness of lemon, this easy cocktail tastes surprisingly sophisticated.

完成イメージ

ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だしの材料(カクテル10杯分) Ingredients for mixer (makes enough for 10 cocktails):

ほうじ茶葉・・・4g
4 grams houjicha leaves
特撰 特別純米酒 山田錦・・・500ml
500 milliliters Special Junmai Yamada Nishiki

1杯分の材料 Ingredients for 1 cocktail:

ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だし・・・50ml
50 milliliters houjicha infused Special Junmai Yamada Nishiki
ライチシロップ・・・15ml
15 milliliters lychee syrup
レモンの搾り汁・・・5ml
5 milliliters lemon juice

作り方 Directions

  1. ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だしの作り方:特撰 特別純米酒 山田錦にほうじ茶葉を入れ、冷蔵庫で1日置く。茶出しが完了したら、濾して、茶葉を取り除く。

    To make the infusion, add the houjicha leaves to the Special Junmai Yamada Nishiki and let it steep in the refrigerator for 1 day. When the infusion is ready, strain the mixture through a fine mesh sieve.

  2. カクテルの作り方:ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だし、ライチシロップ、そしてレモンの搾り汁と氷をカクテル・シェイカーに入れ、良くシェイクする。シェイクし終えたら、マティーニ・グラスに注いで完成。

    To make the cocktail, Add the infused Special Junmai Yamada Nishiki, lychee syrup and lemon juice to a shaker. Add ice and then shake vigorously. Strain the mixture into a martini glass.

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