Ubazakura うば桜

クリーミーでまろみのあるこのカクテルは、春にぴったりの一杯です。

Round and creamy without being cloying, this comforting cocktail tastes like spring in a glass.

完成イメージ

桜シロップの材料(カクテル6杯分) Ingredients for sakura syrup (makes enough for 6 cocktails):

シロップ・・・90ml
90 milliliters simple syrup
桜エッセンス・・・9滴
9 drops sakura essence
食紅(ピンク)・・・適宜
pink food coloring (optional)

1杯分の材料 Ingredients for 1 cocktail:

純米にごり酒さゆり・・・60ml
60 milliliters Sayuri
豆乳・・・60ml
60 milliliters soy milk
桜シロップ・・・15ml
15 milliliters sakura syrup

作り方 Directions

  1. 桜シロップの作り方:桜エッセンスとシロップを良く混ぜる。(食紅(ピンク)系の食材を使用して、更にカクテルのピンクを強くすることも可能。)

    To make the sakura syrup, stir together the sakura essence and simple syrup until well combined, you can also add some pink food coloring to give your cocktail a light pink color.

  2. カクテル・シェイカーに、純米にごり酒さゆり、豆乳、桜シロップと大き目の氷を入れて、良く混ざるように強くシェイクする。シェイクでできた泡も一緒にシャンパングラスに注いで完成。

    Add the Sayuri, soy milk, and sakura syrup to a shaker and then add some large pieces of ice. Shake vigorously to combine and then pour into a small champagne coupe along with the foam to serve.

Other

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