Ichigo Sour いちごサワー

いちごの甘さと柚子の酸味。綺麗な見た目とあいまって楽しめるカクテルです。

With sweet strawberries and the bracing acidity of yuzu, this fresh take on a sour is delicious as it is beautiful.

完成イメージ

いちごサワーのミキサー(カクテル7杯分) Ingredients for mixer (makes enough for 7 cocktails):

いちご(へたをとる)・・・250g
250 grams strawberries, hulled
シロップ・・・60 ml
60 milliliters simple syrup
柚子の搾り汁・・・15ml
15 milliliters yuzu juice

1杯分の材料 Ingredients for 1 cocktail:

純米にごり酒さゆり・・・75ml
75 milliliters Sayuri
ミキサー・・・50ml
50 milliliters mixer

作り方 Directions

  1. ブレンダーに、いちご、シロップ、柚子の搾り汁を入れてピュレにする。

    Put the strawberries, simple syrup and yuzu juice in a blender and blend until pureed.

  2. グラス(タンブラー)に、ピュレと純米にごり酒さゆりを入れて良くかき混ぜる。最後に氷を入れて完成。

    Add the Sayuri and mixer to a tumbler and stir to combine. Fill the glass with ice to serve.

Other

  • ブラッディー・マリ Bloody Mariko

  • モロッコ・ティー Morocco Tea

  • ほうじ茶 Houjicha

  • うば桜 Ubazakura

  • いちごサワー Ichigo Sour

  • ホットケーキ Hotcake